Julkalender Dag 3

Från Billinge Gård hör vi att korna mjölkar sig själva. Vi kikar in och ser hur det går till. Visste du att kossorna går in och mjölkar sig själva ett par tre gånger per dag. De får en matbit när de mjölkas. Bonden Anette berättar att de har mer tid att umgås med korna på det här sättet..

Fortsättning följer..

Vad tycker Dagny Carlsson om vikingar? Vi åker till gården bredvid Billinge Gård till Utåls Gård och pratar med ägaren Christer Olsson och får information. Det visar sig att marken har höjts 5 meter sen tusen år tillbaka. Vikinga båtar åkte hela vägen till Utåls Gård. En spännande gård som Gustav Wasas farföräldrar lät sälja på 1325 till en riddare. Wow, har du hört de som säger att Sverige inte har historia.. inte sant.

I dag kan du som medlem åka ut till Utåls Gård som volontär eller medlem för en symbolisk summa.

Du kan också vara medlem i vår sociala plattform Kul&Reko, välkommen!

Du kan kika här för att veta lite mer om hur det går till och vad du får som medlem. Tryck här

Ja det ska mycket god vilja till för att få ordning på samhället säger Dagny i dagens julkalender, Tryck här

Här ovan är en kombi av kortfilmen som gjordes i Finland av filmaren och ansvarig Finn Lyckoberg med Dagny som huvudstjärna. Till Dagnys födelsedag den 8 maj 2020, skapade Finn en vänskaplig film till sin vän Dagny. Har du hört att Dagny Carlsson rappade i låten “Ingen Fara” första gången i 2017. I år kommer tre nya versioner av låten i nya genren till Jul. Vi tror att det är den Coolaste Julklappen i år.

I dagens Dagny får vi höra en social tanke från Dagny som har hållit sig frisk. Dagny har inte varit sjuk och därför har hon inte ätit medicin i livet. Kan det vara en bidragande skäl till din hälsa Dagny?

Här finns en länk till Dagnys blogg om du vill titta på den.

Dagens budskap samla mod och börja tala med grannarna.

Leave a Comment

Kul&Reko; Den Sociala Plattform vi hänger på för den Goda Saken Skull! Det är Kul & Reko att hjälpas åt